Loading

“Mükemmel" bir cilt olmasa da, cildinizin sağlığını ve görünümünü önemli ölçüde iyileştirmek hala mümkündür. Pürüzsüz bir cilde kavuşmak çoğumuzun hayalidir. Gerçekçi olmak gerekirse, çoğumuzun en az bir veya iki cilt sorunu vardır. İster hormonal patlamalar, ister yağlanma veya ince çizgilerle; konu cildimize geldiğinde hepimizin istedikleri vardır.

Aşağıdaki uzman ipuçları, cildinize tam olarak ihtiyaç duyduğunu verebilmeniz için cilt bakımınızın gizemini çözebilir. Cilt bakımınız, saçınızı ne sıklıkta yıkadığınız veya merak ettiğiniz kozmetik ürünleri olsun, güzellik kişiseldir. Tüm ciltler için cilt bakımı şart Cilt bakımı dünyası oldukça hızlı bir şekilde karmaşıklaşıyor. Serumlar, losyonlar, temizleyiciler, tonerler ve yağları düşünürken başınız dönüyorsa doğru yere geldiniz. Cilt bakımı söz konusu olduğunda herkesin kendine özgü ihtiyaçları olsa da, herkesin cildini iyileştirmek için deneyebileceği birkaç temel ürün ve uygulama vardır.

İyi bir cilt bakımının ilk kuralı, basit tutmaktır.

  • Temizleyici
  • Nemlendirici
  • Güneş kremi
  • Su
  • Dengeli beslenme

Basit cilt bakımı aynı zamanda sadece yeterli miktarda ürün kullanmak anlamına gelir. Güneş kremi dışında bol miktarda ürün kullanmanın hiçbir faydası yoktur.

Cilt bakımınız için doğru sıralama nedir?

Şu basit kuralı kullanın: Ürünler en hafiften en ağıra doğru uygulanmalıdır. Günlük cilt bakım rutininizi biraz sandviç gibi düşünün: Doldurduğunuz yerin her iki tarafındaki ekmek, temizleyiciniz ve nemlendiricinizdir ve ortadaki en büyük kısım serumunuzdur.

Pul Pul Dökülme
Pul pul dökülme, ölü cilt hücrelerinin dökülmesine yardımcı olur, ancak aşırı pul pul dökülme, cildinizin aşırı yağ üretimi veya kırılmalarla reaksiyona girmesine neden olabilir.

Güneşten Korunma
Her zaman, her zaman, her zaman bir SPF kullanın. Güneşten korunmazsanız aşağıdaki hasarlarla karşılaşırsınız; kırışıklıklar yaşlılık lekeleri veya hiperpigmentasyon gevşek veya sarkık cilt
örümcek damarları

Hidrasyon
Sağlıklı, parlak bir cilt için nemlendirme olmazsa olmazdır. Boynunuz ve dekolte bölgeniz veya göğsünüzdeki derinin de biraz sevgiye ihtiyacı var. Genellikle ihmal edilen bu alanlar ayrıca güneş hasarına ve yaşlanma belirtilerine eğilimlidir.

Cilt bakımınızı bir sonraki seviyeye taşıyın
Tamam, şimdi temel bilgileri aldınız. Oyununuzu geliştirmek istiyorsanız, aşağıdaki ipuçlarını deneyin.

  • İki kez temizlik: İki temizleyici kullanmak, gün içindeki kalıntıları, makyajı ve yağı gidermeye yardımcı olur.
  • Tonik de olsun: Rutininize tonik eklemek, cildinizi temizlemek ve dengelemek için başka bir fırsat elde ettiğiniz anlamına gelir. Temizleyicilerin çıkarabileceği besinleri cilde geri kazandırırlar.
  • C vitamini:  Temizlendikten ve tonikten sonra sıra C vitamini serumundadır Sabah rutininiz sırasında C vitamini uygulamak en iyisidir.
  • Retinol: Ardından geceleri retinol kullanın. Bu, akneyi önleyebilir ve yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olabilir. Retinol, bazı cilt tipleri ve durumlarında tahrişe neden olabilir. Denemeden önce dermatoloğunuza danışın.
  • Bir profesyonel gibi nemlendirin: Evet, nemlendirici sürmenin doğru bir yolu var. Nemlendiricinizi yüzünüzün merkezinden uzağa doğru hareketlerle yüzünüze ve boynunuza masaj yapın.
  • Soğuk su temizliği: Sıcak su yüzünüz için çok yoğun. Ilık veya soğuk su kullanın ve sıcaklığı düşürmediğiniz sürece yüzünüzü duşta yıkamaktan kaçının.
  • Yenilebilir güzellik: Vitaminler ve diyet değişiklikleri cildinizi dönüştürebilir. Size en iyi ışıltıyı veren yiyecekleri bulmak için deney yapın.
  • Yüz masajı: Bir yüz masajı cildinizin iyi görünmesine yardımcı olabilir. Bir masaj aleti, kan akışını artırarak sizi yenilenmiş gösterebilir.
paylaş